School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

1. (continued from previous page)
    gceann féin do anáirdhe ar crann na luinge annsan chuaidh duine dos na márneilig amac ar an dteudh agus bhí sé ag imteacht leis cun na trága a bhaint amach ar an gcuma soin bhí cúigear mairnealach ar an dteud. Nuair a tháinig fear láidir ó Pharóiste an Fhirtéuraig agus tuagh aige. Chonnaich sé an long agus chonnaic sé go maith go dtiocfadh na márnéiligh ar tír agus bhí ana dhroch aigne aige dhóibh buail sé buille an tuagh ar an dteud agus bhris sé é tuith na márnéilig sios an uisge agus báthadh iadh.
    Lé na línn soin doirthig an lá agus pé stoirm a bhí ann roimis soin sa lá ba sheacht measa ná soin a bhí sé an cuidh eile don lá. D'imthig na daoine abhaile mar bhí an t-átrach briste agus na Márnéilig a bhí innte marbh agus gach aon chuan agus góilín lán do
    Nóra Nic Gearailt
    Cill Chúile, Co. Kerry