School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

1. Sgeul Grínn.
    Do mhair lánamhna bocht i gCorca Dhuibhne fadó. Ní raibh de mhaoín saoghalta acu ach dhá bhó agus cúig nó sé de caoire. Do bé an ainm a bhí ar an bhfear ná Dómhnall agus ar an mnaoí ná Siobhán. Do bhíodar leath shímplí ta fhios agat.
    Lá amháin do thug Dómhnall abhaile na caoíre chun iad a bhearradh. Do chuir Siobhán an t-olann i dtaisge agus órduigheadh di í bheirbhiú. An uair a bhí an t-olann ag fliuchaidh ar an dteine do cheap Siobhán go raibh sí 'na beathaidh agus chaith sí amach ar an mbuaille é. Do bhí an fear ar buille chúichí.
    An uair a tháinig
    AT1005: Building a Bridge or Road