School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

1. (no title) (continued)

Sa bhliadhain 1908 do raicéaladh long dár b'ainm "Orient" i gcuaisín mí riaghalta idir baile na nGall agus Cuas an bhodaigh.

(continued from previous page)
    Dia orainn d'athruig an uain ortha agus do bhí an gála chómh láidir sin go raibh sé ag caitheamh an árthaig roimis fé mar a dhéanfadh sé le cleite.
    An tráthnóna roimis an seachtmhadh lá déag do bhí an gála chómh tréun san nár fhág sé aon ghiobal seóil uirrthí,agus do sguabadh duine de's na máirnéalaig dá bórd. Do bhí an long ag imtheacht ar a cómhairle féin an uair a bhí an anairt stracaidhte agus d'fhiarr duine de's na máirnéalaig ar an gcaptaen an long a sgaoileadh go Cuan Árd na Caithne. Do bhí an captaen ceann dána agus cheap sé go ndéanfhadh sé an bheart o thuaidh agus go mbeadh sé de chreideamhaint aige a leithéid do stoirm do chur de gan beann
    Bríd Ní Bheaglaoí
    Tomás Ó Beaglaoích