School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

1. (continued from previous page)
    Do chonnaiceadar an fear marbh insan leabaidh. Dúbhradar cúpla paidir dá annam agus bhailígheadar leó. An Cheadaoin bhí chúcha bhí an chúirt ar siúbhal. Do bhí an ministir ann agus nuair glaodhach an cheist dúbhairt Dómhnall O Connaill leis an mbreitheamh gur bé sin an fear a chonnaiceadar marbh cúpla lá roimhe sin. Níor chreid an ministir é agus tháinig fearg mór air. Dúbhairt an breitheamh go bhfeacaidh sé le na dhá súil ar an gclár é. D'imthig an ministir agus seana-bhlas ar a chosa aige.
    Cúpla lá na dhiaidh sin bhí an ministir ag siúbhal lasmuigh do féin agus chonnaic sé an fear marbh. Rith sé abaile i ndeire na feide agus d'fiafruig sé de'n mbuacaill aimsire a bhí aige an fíor go bhfeictear gach Caitliocaídhe taréis a mbáis. Is fíor ars an buachaill agus aoinne a chídeann aon uair amháin iad cídheann sé gach lá iad. Tá sé chómh maith agamsa mo chip agus mo mheannaiti
    Siobhán Ní Mhurchúdha