School: Ceann Trá (Ventry) (roll number 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    go dtí an tig iad agus dúbhairt sé le bean a tighe leabaidh a shocrú dóibh sin. Thug sé biadh le n-ithe dóibh agus sé an áit nar chuir sé chun codlata iad igchocall lín. Igcaitheamh na n oidhche tháinig tinneas ar fhear a' tighe
    Cloisfea ar fuaid an tighe ag gearán é. "A mhic," arsa an mhaigdean Mhuire "leigeas an fear sin" fan bog a mháthair," ar seisean. Bhí an fear ag gearán igcómhnaidhe. Do labhair an máthair aríst agus dubhairt sí leis eirig agus an fear do leigheas. Sa deire d'eirig sé agus chuaidh go dtí leabaidh an fhir. D'iarr sé air cad a bhí air agus dúbhairt sé go raibh tinneas 'na cliathan agus gur dócha go raibh sé ag fághailt bháis. "Níleann tú in aon chor," arsa an Slánuighteóir. Do bhuail sé a lámh isteach san áit na raibh an tinneas agus dubhairt
    Siobháin Ní Mhainnín
    Cathair Bó Sine, Co. Kerry