School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

1. Bhí fear ann uair amhain agus bí sé an saidhbhir. D'eirigh sé go moch maidin amhain agus chuaidh sé amach ar siubhal go ceann tamaill .Núair a bhí piosa fáda den bothar siubhlta aige cosadh seanfhear leis. Biodar ag cainnt lé chéile ar feadh tamaill. Bí an fonn cainte ar an seanfhear.
    Bji sé ag cur go leor ceisteanna ar an bhfear saidbhir .Tar éis tamall d'iarr sé ar an bhfear seo cén fath a raibh sé amuigh go moch. Dubhairt an fer saidhbhir go raibh sé ag lorg goile cun a breicfásta . Annsin d'iarr an fear saidbhir ar an fear bocht cén fath a raibh sé amuigh agus dubhart sé go raibh se ag lorg breicfasta chun a goile.
    Áine Ní Dholáin
    Tomais De Phaor