School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

1. Fadó bhí fear ó g-Cillcluainín í Ameriaca . Aon oidhce amhain bhí sé amuigh go mall soan oidhche . Connaic sé go leor gluaisteáin shuas san spéir. Stad na gluaisteáin agus thóg siad an fear agus céard a bhí ann acht shocraid.
    D'imthigh leo annsin go dtáinig siad go dti an roilig í Cillclusinín . Tháingadar amach as na gluaisteáin annsin , bhí athair máthair an fhir curtha í gCillcluainín.
    Annsin chuaidh sé síos ar gluanaibh ós cionn uaigh a athair agus a máthair . Ní raibh oin rud in a phóca aige acht sgían beag agus d'fhág sé isteach ins na gluaisteáin agus chuaidh sé go Ameraca.
    Tar éis tamaill sgriabh sé leitir abhaile agus dubhairt sé go raibh sé ag radh paidreacha ós cionn an usaigh a athair agus a mháthair agus cheap sé na gcreidfhadh na daoine é agus dubhairt sé gur fhag sé sgian phoca os cionn na h-uaigh.
    Máire Ní hEanacháin
    Carrowreagh, Co. Galway