School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

1. Ta go leor paaiceanna againn so mbaile agus ta ainm ar gac ceann acu . Seo cuid acú. Síol feir , faslach "Dickie" garraidhe mairgín , ceaphach , goirt beag, iochtar, liosín, ceann garbh, sraithin, paistein,gaineamh , gleann,claidhe ban,..Ta cuidh den na paircheanna shuas ar ardhan agus ta ceann ar chnoc. Dá dteigthea in airdhe ar an gcnoch sin beadh tu indhon go leor rudhaí a feiceal. Tá cnoch mor in aice mo teach, cnoch cuilcín an t-ainmh atá air, Ta reilg ar bharr an chnuic sin. Nuair a bheihea suas ar an gcnoc sin bheithea in don chuigh seipeal a feiceal . Tá tobar fíor uisge in aice mo theac agus creann ardh freisin.
    Carrownageeha, Co. Galway
    Eibhlin Ní Dubhgáin