School: Sean-Chill

Shankill West, Co. Galway
Riobárd Ó Conaill

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann fadó darbh ainm Seán Tincéir.

(continued from previous page)
    Naomh Peadar amach." "Tá na h-anamnacha so saoruighthe agam as ifreann agus leig isteach iad." "Ní thig liom thú fhéin a leigean isteach go leagfaidh tú na cartaí agus an gunna taobh amuigh." "Ní maith liom sin a dhéunamh" arsa Séan "mar is leobhtha a gnothuigh mé na h-amanacha [!] so dhuit. Dubhairt Naomh Peadar "leag iad ar an leic mhóir so ar thaobh an gheata." Rinne Séan amhlaidh agus chuaidh isteach agus nuair a chonnaic sé aoibhneas an fhlaithis níor chuimhnigh sé ar ghunna no carta uaidh sin amach. Duine ar bith nach g-creideann mo sgéal nuair a rachaidh sé den na flaitheas feicfhidh sé an gunna agus na cartai leagtha ar an leic mhóir.
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)
    AT0810: The Snares of the Evil One