Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

Ar an leathanach seo

1. Ní'l go leor liosanna thart ins an gceanntar seo. Deirtear go bhfuil lios cúpla míle o'n Fháirche. Deirtear áit ar bith ata lios go bhfuil na sidheóga innte.
    Is iomdha sgéal atá ag daoine faoí líosanna. Seo é an sgéal a chualaidh é faoí. Aon oidhche amháin bhí aos óg ag dul an bóthar agus bhí lios inaice leo. Chuala siad torann mór agus sheas siad, annsin bhí fhios acu gur as an lios a tháinig. Ní raibh sé i bhfad gur bh'faca siad fo leor daoine ag dul amach i sean doras a bhí ann. Bhíodar ag seinm cheoil. Nuair chonnaic siad iad
    Eibhlín Ní Fhinn
    Baile Uí Bhuíáin, Co. Galway