School: Cloch Bhreac (roll number 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. (continued from previous page)
    sí leigint dhi agus céad a tabhairt di imteacht ar a raibh chaoi. Annsin nuair a bí sí tamaill maith amuigh ar an bhfairrge agus tháinig sí isteach ar an óileán glás agus chaith sí cúpla lá annsin. Lá ámhain tháinig fear tart ar an gcládach agus a mhac ag fiadhach agus connaich siad í ar an óileán agus d'fhiarruigh siad dhi céard a thug annso í agus dubhairt sí go raibh sí amuigh ar an bhfairrge agus go raibh long aici agus go ndeacha sí amudha, agus gur tháinig sí isteach ar an óileán glás. Annsin thug an fear agus a mhac a bhí fiadhach abhaile í go dtí an teach a bhí siad i na gcomnaidhe. Agus bhí go leor cáiliní ag obair ag an fear seo, agus chuir sé an bhean isteach i seomra agus chuir sé glas uirri. Sé an sórt glas a bhíodh aige ar na doraise, nuair a dúnadh iad ní bhéith tú indan iad osgailt go bualadh trí bhuaille ortha. Annsin lá ámhain chuaidh ceann do na [!] ag an doras agus bhuail sí trí buaille ar an doras agus d-osgáil sé agus sin é an seomra a bhí an
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes