Scoil: Cloch Bhreac (uimhir rolla 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    gásúr ag crúinneadh mór daoine a bhí i na leitheide seo d-áit. Bhí inghean an rí le slugadh ag an mbreac mór a bhíodh ins an fhairrge fadó. An té a shabhaileach í go ngeobhfeadh sé go leor sáidhbhreas. Nuair a tháinig an gásúr ag an cruinneadh daoine ní raibh ag inghean an rí ach cúpla noiméad le maireachtáil. Nuair a chonnaich an gásúr inghean an rí shíl sé go mo mhór an feadhaill an rud sin dhá slugadh. Nuair a shíl an breac mór inghean an rí a shlugadh buail sé buille don bhéilt a bhí thart faoi na lár ar an breac agus marbhuigh an gásúr é. Annsin bhí an-réiméad ar an rí fá gur sabhaileadh a inghean. Thug sé go leor sáidhbhreas don gásúr. Bhí an gásúr an-saidhbhír uaidh sin amach.
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes