School: Lisín na hEilte (Cailíní)

Lisheennaheltia, Co. Galway
Cáit Ní Choisdealbha

1. (continued from previous page)
    tá mé roillte lé puill. An uair sin bhí fear ag teacht abhaile ó aonach baile An Dín ar a dtugtar "Guirthí" air agus bhí sé ar meisge. Tosuigh sé ag glaodach ar "Clóirín" dá mbeadh sé annseo againn marbhócainn é. Thosuigh sé ag glaodhach ar "Clóirín" arís dá mbeadh sé annseo agam marbóchainn é in aice lé baile na h-Eireann. Tá mé annseo arsa "Clóirín". Tharraing "Guirthí" buile dá bhuailtín dó agus sgiob "Clóirín" an bualtín as a lámha agus thosuigh ag bualadh "Guirthí" lé bárr agus bun an buailtí gur marbhuig sé é. Dimthigh sé abhaile go dtí an maor agus d'innis sé an sgéal dó. Thug mise bun agus bárr a maide fein dó. Dimthigh sé annsin agus ní raibh aon amharc air ó sin amach.
    Peig Ní Shlataraig
    Padhraig Ó Cheannaigh