School: Lisín na hEilte (Cailíní)

Lisheennaheltia, Co. Galway
Cáit Ní Choisdealbha

1. (continued from previous page)
    nuair a fuair siad iad in a gcodhladh. Cuir siad na pistolaí faoi na gceann nuair a bhíodar ag dul a codhladh. Dubhairt an t-oifigeach le Nora Ní Mealladh a dul abhaile agus iad a líonadh le uisge. Níor bhfad in a dhiaidh sin gur mhothuigh siad torrainn timceall an tighe. Deir Céadach le Máolra teine a fosgailte ar an céad duine a tiocfadh ag an doras. Theip na pistol ar aon urchar a caitheamh fá dó. Táinic an t-arm isteach agus thug siad an trúir Nóra Ní Mealladh Máolra agus Céadach go dtí an bPáirc Deir Céadach paidrín fada agus paidrín bradach Nóra Ní Mealladh. Amáir cuireadh trial orra ar an bPáirc. Beidh mé suas le mo gheall-amhaint adeir an t-oifigeach Conn na gCeann. Bhearfadh mé Máolra dhuit. Bhí Ceadach gabhta leis an ceann a bhaint di. Ba shin í an dlighe a bhí ann. Cuireadh in a seasamh i lár an t-arm e. An dtuibharfadh tú mo phárdun dom a oifigigh má imtigeam ón méid seo fir. Dubhairt Nora Ní Mealladh an sgian a bhí i fad a bhriste a bhaint de no go n-imteocaidh sé. Ba é sin an deire a bhí air bhaineadh an ceann de.
      1. people
    Mairéad Nic Bháird