Crumlin, Co. Galway
Cáit Ní Óbáin

1. Scéal
    Aon uair amháin bhí beirt robalaidhthe in a suidhe ar chnoc. Seán abhí mar ainm ar cheann acu agus Séamus ar an gceann eile. Chonnaic siad fear ag teacht le caoirigh
    D'iarr Séamus ar Sheán an mbeadh sé i ndon na caoirigh a ghoideadh agus dubhairt seisean go mbeadh. Bhí péire nuadh bróg aige. Thóg sé ceann acu de agus líon le cré í agus d'fhág sé i mbealach an fhir í. Nuair a tháinig sé agus chonnaic an bhróg dubhairt sé leis fhéin dá mb'féidir leis an ceann eile a fhághail go mbeadh péire maith bróg aige.
    Chuir sé a bhata san talamh agus cheangail an chaora leis. Nuair a fuair Seán imthighthe é thóg sé an chaora agus thug sé isteach
    AT1525: The Master Thief
    Cáit Ní Choscraigh