School: Loch Eidhneach (roll number 16007)

Loch Eidhneach, Co. Galway
Bríd M. Ní Chonaill

1. (continued from previous page)
    ag borradh agus ag dul i méid gur eirigh sé go béal an oighin. Annsin thosuigh sé ag casadh thart agus timceall ar nós duine bheadh ag damhsadh. Fa dheireadh is é an rud a rinne sé ná léimeadh amach glan as an oighean. Amach an doras leis an gcáca, agus síos an tsráid mhór. Do bhí an mháthair ag teacht arais fán am seo, agus casadh an cáca uirri. Leis an scrannadh a bhaineadh aisti thuit an canna uisge as a láimh. Rith sí indiaidh an cáca.
    Do bhí an cáca fá lán tsiubhal anois, é ag damhsadh. Chuaidh sé thar doras agus é ag damhsadh. Chuala muinntear an bhaile an bhéic. Thainic chuile duine amach le féachaint cé bhí ag fághail bháis. Do chómhnuigh bacaer ag ceann na sráide. Thug sé fa ndeara an cáca ag déanamh air agus sheas sé sa tslighe roimhe le hé a stopadh. Do ghaibh an cáca siar idir a dhá chois. Thóg an gabha an tlú agus shíl sé breith ar an gcáca agus é ag dul thairis. D'ionntuigh an cáca ar leathtaobh agus is amhlaidh a rug an gabha ar an mbacaer. Do leag sé é. Do bhí
    AT2025: The Fleeing Pancake
    Máire Seóige