School: Loch Eidhneach (roll number 16007)

Loch Eidhneach, Co. Galway
Bríd M. Ní Chonaill

1. Nuair a bíonn atrugadh ar an aimsir bíonn an dearac ag dul suas ona cuigre cám agus bíonn an súg ag cuirim agus bíonn an car ag sgriob ar an scóil agus bíonn plaig milróga ann ins an trathnóna agus bíonn fainne iarr ar an gealaig. Bíonn seamaill duba ann nuair a bíonn sé ag an rugad agus ceaptar go mbíonn na sléibre níos goire duir ná sa mbéas aimsir tírm air. Inse ar maisin bí an grian ag sgallas agus san trathnóna bí sé ag eirige dorca bí a fíor ag na sean daoine go ndeafadh sé baisteach, mar bí leo ann agus le tuitim
    Brígíd Ní Standúin
    Cúil na Ceártan, Co. Galway