School: Naomh Rónán

Cill Rónáin, Co. Galway
Páraic Ó hAichir

1. (continued from previous page)
    5. Fadó dá dtairicfeá deoch bainne go duine agus gan é ag teastail uaidh chuireadh se a ordóg sios sa mbainne agus chuireadh sé crusóg ar a bhaitheas leis.
    6. Pisrog eile a bhiodh ag na sean daoine na láimh duine básaí no mharbh a bheith aca ag deanamh maistear no ag leigheas an ím.
    7. Tá daoine ann agus cuireann siad cádas isteach i bpáipear beag agus caitheann siad leath-taobh an bothar é agus ceapuigheann siad féin go dtuithidh mídhea ar an chead duine a leagas laimh air.
    8. Tá daoine eile ann agus caitheann siad cupógaí ruadha isteach tar claidhe na cumharsan chun go dtiubhradach sé malacht no mídheá ar an áit.
    9. Tá mná ann agus teigheann siad timcheall ag na cumharsana oidhche Feile Mhartan ag iarraidh cearc ortha a doirteach an fhuil dhoibh agus bheideir deich gcinn de chearca agus de chaoire aca fein.
    Pádhraic Ó Maoláin
    Bairtle Ó Maoláin