School: Naomh Rónán

Cill Rónáin, Co. Galway
Páraic Ó hAichir

1. (continued from previous page)
    mhico adeir an tathair nuair a bhéas tu bliain is fiche. Más mar sin atá an sgéal arsa an ngasur amharc ní fheicfidh tú féin na an maighdean mara oromsa go brath. D’imigh sé leis annsin agus casadh Sean chailleach dhó. Thosuigheadar ag troid agus bhí sí ag faghail an láimh is fear air. Bhí feadog beag ina phóca aige agus shéid sé trí uaire é agus tháinig seabhach, leomhan agus mada allta le congnamh dhó. Marbhuigheadh an sean cailleach agus d’imigh sé leis arís agus casadh seanfhear glic leis. D’innis sé a sgeal dhó faoí an chaoi a raibh sé geallta do’n mhaighdean mara. Ná bíodh sin a chur aon imnidhe ort arsa an sean fhear glic. Teighir amárach agus fágh girrfaidh má’s féidir leat. Maidin lá ar na bhárach chuaidh se amach agus chinnaic sé girrfaidh agus bhí sé ag rith agus ag rith ariamh
    AT0316: The Nix of the Mill‑pond
    Máirín Níc Éil