School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    agus chonnaic siad solas amach ar an bpoll. Tháinic siad go dti é agus dhearcadar isteach ar an bpoll agus coinnaiceadar an fear a chailleadh ins an teach ag coinbhail coinnle agus a bhean ag damhsa le fear eile agus píobaire ag seinnm díobhtha. Nuair b'fada leis na h-iasgairí a bhí siad ag amharc ortha, d'imthigeadar chun na fairrge ag iasgaireacht agus nuair tháinigheadar abhaile d'innis siad do dearbhráthair an fhir mhairbh an t-amharc do choinnaic siad go raibh a dearbhráthair ag coinbháil soluis agus a bhean ag damhsa le fear eile, agus cúlaidh éadaigh chómh geal leis an tsneachta uirthi mar bá gnáthac léithe nuair a bhíos sí beo. Bhí iongantas mór ar a dearbhráthair faoí seo agus chuaidh sé agus chuir sé dus ar an teach í riocht agus da mbeadh siad ann aríst nach bfeichfidhe iad. Bhí an teach mar sin gur leag an ghaoth mhór é.
    Bean Uí Fhathaigh
    Oibrí tí