School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    aca. An lá roimh an lá a raibh an rása casadh an gráineóg lé gráineóg eile agus d'innis sé a sgéal dhó. Dubhairt an gráineóg eile go ndeachaidh sé féin go dtí an rása freisin agus go sheasadh sé ar thaobh amháin d'en guirt agus an gráineóg sin ar an taobh eile. Tháinig lá an rása agus rinne siad mar dúbhradh. Sheas gráíneóg amháin ar taobh an guirt agus an gráineóg eile ar an taobh eile d'en guirt. Thosuigh an sionnach ag rith agus nuair a thagadh sé go dtí gach taobh an guirt bhíodh an gráineóg ann roimhe i gcómhnaidhe.
  2. Bhí sionnach istigh i teach chearc oidhche amháin agus é ag marbhuigheadh cearc. Chuala fear an tighe é agus chuaidh sé amach. Nuair a chuaidh sé isteach bhí an sionnach ina luighe ar an urlár agus é mar a bheadh sé marbh. Rug an fear ar earball an sionnach
    AT0033: The Fox Plays Dead and is Thrown out of the Pit and Escapes
    Bean Uí Sgiréud