School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    faithcheallach, agus bíonn an t-iasg aníos leo ar bhárr an spíce. Is léir gur mó an seans atá ag daoinibh spágach san iasgaireacht seo. Acht tá níos mo na leitheanna le fághail ins an [bhaighe]? bheag seo. Tá sgiana mara agus srúthan ann agus is iomdha canna maith corr a baineadh san ghainimh chéadna seo. Tá amharc le fághail ar luighe na gréine ann san tsamhradh a ba dheacair a bhualadh, agus is deas an radharc an bhaighe le solus na gealaighe. Is uaigneach an rud ag amharc ar an lán mara ag dul amach, agus dá mbéadh mo dhóigh fhéin agamsa chá leigfinn amach as Baighe Ghort -a- Choirce go bráthach í. Acht ní léigheas na neart ar thoil dé.
    P. Mac Ailín
    Múinteoir