School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal (continued)

Bhí dhá fear ar an bhaile seo darbh ainm Briain Patchaí agus Robert Rag.

(continued from previous page)
    indiaidh la cruaidh oibre a dheanamh agus shin se e fhein i gcois na teineadh ar shean-cathaoir bhog agus bhain na broga de. Bhi Briain ag dul na bhaile agus chuaidh se isteach cuig Robert le seanchas a bheit aca. Sheasuigh se ag an doras agus chraith a mhear air. Bhi cogar aige le innse nar mhaith leis achan nduine a cluinstin. Bhi oidhche ceo-bhaiste ann agus thug Briain amach frid an t-sraid i na chuid stocai e agus amach sios an t-sraid. Sa deireadh dubhairt se "ta mac agamsa agus ta inghean agatsa, anios a thigeas an fear agus anuas a thigeas an fhearthainn".
    Siubhán Ní Fhríghil
    Tulaigh Chonaill, Co. Donegal