School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal eile (continued)

Bhí fear in Rath Mhaoilin am amháin agus bhí sé an-fhallsa. ...

(continued from previous page)
    a chonnaic sí caidé bhí déanta aca. D'iarr siad uirthí braon tae a dheánfadh dóbtha, agus nuair a bhí sin ithte aca d'innis an fear uile don seiligeóir fá gach rud a thárla dó. D'innis sé dó fosta fá'n dóigh a d'fhág sé Sasain, agus fá'n Domhan Thoir, agus nuair a bhí gach rud inniste aige d'innis an seiligeoir dó gurb é féin an rí, agus d'innis sé dó fosta go dtabharfadh sé pardón dó agus fosta thug sé leis é agus an chailín seirbhíse go dtí'n chaisleán, agus ruinne sé Lord de'n Duke of York de, agus fosta thug sé dó a inghean le phósadh, agus thug an rí post mhaith fosta do'n chailín seirbhíse, agus mhair gach duine aca go sona sásta na dhiaidh sin.
    Cáitlín Ní Shiadhail
    Rapa, Co. Donegal