School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    Le sin d'eirigh Coman agus dubhairt ma bhí sé ina peacad mhabhta na mbeadh se ar a anam-sa agus thug se leis an scala suas un t-seomra agus cur sé cad isteach faoi leabhadh arais iad.
    Bhí teach i Baile Uí Thigeanain a bhí ag deanamh brochain agus ag tabhairt amach do na daoine ar eagla a bfuigeadh siad bás ó'n ocras. Rachadh an duine bá laidre i achan teach go dtí an teach seo le gugan. An duine a rachadh geobhadh sé a sail den brochain le ithe agus beireadh sé lán an gurón na batle cuig na daoine a bhí sa baile agus má bhí giota fada aige le dul beidear go h-oladh sé cuid de'n bhrocan agus ní beadh leis na bhaile ach leith-lán an ghugáin agus na páiste ag fághail báis leis an ocras.
    Fuair cuid mór daoine bás le fiabhras agus cuid mór eile leis an ocras fosta. Bhithear a faghail na daoine marbh i gvois na mbealach mór leis an ocras.
    Anna Nich Suibhne
    Tulaigh na Dála, Co. Donegal