School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    "Is olc an cearc ná sgríobann ductha féin" Thiomáin sé leis agus d'fhág sé an baintreabhach 'n a seasamh annsin buadhartha brónach. Shuibhail sí léithi go raibh sí an mhullach árdáin agus thoirigh sí a tabhairt aithneacha í Dhia achan seorc olc a theacht air. Nuair a bhí sí tamall ar a cuid glúna tchíonn sí spéir dorcha mar bheadh néal ann ag éirighe amuigh thoir. Bhí an néal a' tarraingt fíon-chóngarach don cóiste go dtí go raibh siad os cionn an chóiste agus ins an deireadh luigh siad an mhullach an chóiste agus caidé bhí ann ach sealbhán preachán agus níor stad siad gur ith siad an tigheanna agus beithidhigh agus an tiománaide. Thug an bhaintreabhach altughadh do Dhia ar son an mád a rinne sé díthe, agus bhí saoghal aici go bhfacaidh sí a chaisleán 'n a bhallógaí agus ní raibh lá bocht uirthí rith a saoghal
    Brian Ó Dochartaigh
    Múinteoir.