Scoil: Béal an Átha Móir (uimhir rolla 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

bricfeasta a dheánamh réidh.
    Bhí sí na suidhe ar maidín lá thar na bhárach agus rinne sí mar h-iarradh uirthí, fuair sí a sáith le h’íthe annsin agus bhí sí ag obair léithe ó sin amach.
    Rinne an t-athair amach lá ámháin go rachadh sé a amharc ar a inghean nó ní rabh fhios aige caidé d’éirigh díthe.
    Nuair a chuaidh an t-athair isteach bhí an- iongantas air nó bhí a inghean ag sníomh ar thúirne mhór agus fuaghal san am cheadhna.
    Nuair a bhí an t-athair astoigh tamall d’éirigh sí agus thug sí cogar dó bheith ag bogadh an chliabháin nó muna mbeadh sé ag obair annseó nach bhfuigheadh sé dadaidh le h-ithe.
    Chaith an t-athair cupla seachtmhain aca agus nuair a bhí
    Brighid Ní Chailín