Scoil: Druim na Croise (uimhir rolla 10672)

Drumnacross, Co. Donegal
Alasdar Mac Daidhir

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mé sgéal ar bith fá na daoine a bhí ag an Aifreann a bhí ionnta. Marbhadh daoine agus rinne na saigdiúirí sgriosannaí ortha nuair a tiocfadh siad ortha. Caithfeadh na daoine coimhead ar eagla go mbéadh na saigdiúirí ag teacht ortha.
  2. I bhfad oshoin ní rabh áit ar bith comhair a bhéith nach rabh ainm de cineal éighteacht air. Bhí ainmneaca ar na pairceannaí go spéisealta. B'fhéidir gur ainm fir nó mná a chomhnuigh ann i bhfad osoin agus cuireadh an t-ainm seo ar an pháirc na dhiaidh. Badh é na sean-daoine a chuir na h-aimnneacha seo ortha. Níor chualaidh mé ainm ar páirc ar bith de thalamh m-athaira. Tá