School: Leath-cheathrú (roll number 13437)

Lecarrow, Co. Mayo
Liam Ó Maidín

(i) Cuir ola lampa i gcupán ina raibh puitín agus cuimil an leacht de'n teine dhia. Is gearr go mbeidh sé go [?] arís.
  2. (h) Beirbhightear searbhán in uisge guir ag a dó dhéag a clog san oidhche agus gach duine in a chodhladh. Ól siar an bhruith agus tiocfaidh feabhas ort gan mhoill.
    Tinneas Cinn
    1. Dean an tlú do theitheadh go mbíonn sé dearg annsin cuir isteach i gcupán leamhnachta é agus ól siar an leamhnach. Imthigheann an pian ar ball.
    2. Ceangal ceirsiúr go dluth ar an gceann agus leigheasann sé an galar.
    3. Fáigh tubháile agus dean é do fhlincadh i bpota uisge. Má cheangluigheann tu é go dluth timpeall an chinn deanann sé an inteann do fuaradh agus imthigheann an pian.
          1. medicine for human sicknesses