Scoil: Caurane (uimhir rolla 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus dubhairt sé leis an buidéal "A bhuidéil déan do chuid oibre" rinne. Léim an beirt fhear amach agus thuiseadar ag bualeadh an tighearna agus gach duine a bhí ins an teach. "Stop iad seo" arsan tighearna. "Tabhair dhom mo bhuidéal féin" arsan fear agus thug an tighearna an bhuidéal don bh'fear agus ní fada go raibh an fear comh saidhbhair agus bhí sé ariamh.
    Seán Mac h-Éil.
    Scoil Cárán,
    An Pháirc,
    Caislean án harraigh
    17-11-1937
    and he said to the bottle, "Bottle do your work" and it did. The two men jumped out and started to beat the landlord and everyone who was in the house. "Stop them" said the landlord. "Give me my own bottle" said the man and the landlord gave the bottle to the man and it wasn't long until the man was as wealthy as he had previously been.
    John MacHale
    Caurane School