Scoil: Caurane (uimhir rolla 13175)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
P. Mac Giolla Gaileng

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear in a chómhnuide i mBaile an Gáirdín fadó darb ainm Miceál Seámuis Dhaidhe. Tá Baile an Gáirdín suidhte ar an taoibh theas do'n sgoil seo. Táim feín in mo chómhnuide ins an mbaile beag sin.
    Fear an-léigeannta a bhí i Miceál agus bhí sé in a amhránaidhe ba breághtha a bhí ann le na linn. Cheap sé go leor leor amhrán. Sé an t-ainm a bhí ar cheann do na h-amhráin "Teampull Bhréafaidhe". Sheasfá go do glúna i sneachta ag éisteacht leis ag gabháil an amhráin céadna. Ní raibh damhsa nó bainfheis nó féasta nach raibh Miceál ann mar bhí sé in a dhamhseóir an-mhaith agus bhí sé indon ceól binn a
    Baile an Ghairdín, Co. Mhaigh Eo
    Páraic Mac Congaile