School: Bunacurry

Bun an Churraigh, Co. Mayo
Cáit Nic Aodha

1. Nuair a bhí Naom Seosamh agus ár Maighdean Mhuirre san shaogal seo. Bhí siad oidhche amain ag dul thart ag iarraidh Ioistín na hoidhche.
    Oidhche Nodlag a bhí ann agus ní thiubradh an bean Ioistín dhóibh . Dubhairt a fear lei iAd fhághail istig go dtí maidin . Cuaidh siad amach agus isteach sa stabla.
    Amach san oidhche déirigh an fear tinn agus chuaidh an bean amach go dti an Maighdean Muire ag airraidh leigheas agus sé an rud a dubhairt ár Maighdean Muire leí ' Fear ciún, bean bhuirbheac agus mac Dia na luighe sa chológ . Aithris sin d'en teirig agus gheobadh sé biseach'
    Nóra Ní Ghallchobhair
    An Caiseal, Co. Mayo