Scoil: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gort Bhotha Fearna, Co. an Chláir
Tadhg Mac Garbhaigh

Ar an leathanach seo

1. Tá sean teampall suidhthe i gCill Croise timcheall trí mhíle nó mar sin ón áit seo i bparóiste Cill na Móna.
    Tá roilig ann agus cuirtear daoine ann fós ach níl cead ag aoinne "cloch cinn" a chur suas ann. Creidtear go dtiocfadh mí-ádh éigin ar na daoine mór thimcheall na h-áite dá chuirfeadh cloch-chinn suas ann.
    Deirtear go mbiodh clog le cloisint dá bhualadh gach seachtmhadh bliadhain sa t-seana cill atá sá roilig sin go dtí gur cuireadh Protastúnach dár b'ainm Mac Gearailt ann agus deirtear nár cloiseadh an clog á bhualadh ó shoin i leith.
    Tréis an fear san a chur
    Máire de Barra