Scoil: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gort Bhotha Fearna, Co. an Chláir
Tadhg Mac Garbhaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear na chómhnaidhe sa ceanntar so fad ó fad ó. Bhí sé an bhocht ar fad agus ba uaigneach an fear é leis.
    Fuair leanbh bás le galair éigin agus bhí an fear cómh bocht san ná raibh a dhóthain airgid aige chun coinnle a sholáthar don tórramh. Bhí sé in gabhtar (?) dears (?) dá ríribh (?) mar bhí sé cómh uaibhreach san ná leigfeadh sé ar dhaoinne go raibh casbaidh aon rud air.
    Bhí sé beag nach as a mheabhair tré brígh (?) ne comharsana a bhith ag teacht chun a tighe agus gan aon choinneall aige le lasadh ós ciónn an chuirp mhairbh.
    Do shuibhail sé amach tré na páirceannaibh chun a smaointibh a leigint de. Bhí sé ag gol agus
    Tomás de Barra