Scoil: Cnoc Sceach, Clanna Caoilte (uimhir rolla 11424)

Cnoc Sceach, Co. Chorcaí
Liam Ó Ruairc

bail ó Dia annso: Conus tá'n tú a bhean a' tighe.

Bail ó Dia annso: Conus tá'n tú a bhean a' tighe. Is díreach ná fuileann tú ar fóghnamh agus dar ndóigh ní locht san ort mar tá muinntir an pharóisde seo, go bhféachaidh Dia ' rainn i ndíg an bháis o bheith ag ól drabhuíol tae ó cheann ceann na bliana mar is nimh do'n chineadh daonna droch thae. Tolann sí na h-aedheanna, snaidhmeann sí snáitheann sí an inchinn agus deineann sí a gcuid fola chómh tanaidhe le uisce sneachtaidh agus sé easnamh a gcuid fola nádúrtha fé ndeara na fáibrí a chíonn tú ar éadanaibh óige an paróiste seo. A' dtugann tú fé ndeara a bhean a' tighe an rás atá fé dhochtúirí agus poiticéirí na sráide seo thíos. Feach nách fios ciocu acu is mó de chiotharnach Sid iad a mná agus a gclanna líonta suas de cháilthibh agus siogairlíní óir ag sileadh leo agus iad ag gluaiseacht thart gach lá ag radharc ar chóistibh órnáideacha
    Liam Ó Ruairc
    Randal Ó Muirthille