Scoil: Both Íseal (uimhir rolla 16744)

An Bhoth Íseal, Co. Chiarraí
Séamus Ua Conchobhair

Ar an leathanach seo

1. Garraidhe - na - glaise, Garraidhe Nóra, Garraidhe Pádrai, Garraidhe Árd, Páirc nua, Páircín fhliuc, Poul gorm, Faill na gcraobh, Eisg-na- gcaora, Eish na préachán, Plás - na- bhfoithreach. Poul - a - ghairbhéal, Cnocán Bán, Cnocán - a - chapaill, Cairrig a chaipín, Cairrig a ghlór, Plás doimhin, Cnocán Sheóirse, Cró Thaidhg, Plás a ghabhar Eisg Cathaoir.
    Tá "Eisg Cathaoir" glaoidhthe in dhiaidh fear éigin a bhí 'na chómhnuidhe ann. An leas - ainm a bhí air ab eadh Cathaoir Láidir. Bhí tig beag aige maite Eisg Cathaoir. Ní raibh aoinne 'na chómhnuidhe in aoinfheacht leis. Tá chuid de'n tig ann fós.
  2. Garraidhe Garbh, Cnocán Breach, Plás na muinge, Plaisne Móinéar a chait, Log na cloch iompar. Eisg na bean - bho [?] Bogach mó, Abha gharbh, Plás Bán, Phairc na gabhair, Faill Craobhach, Cnocán na móinéar. Páirc na h ainmmhid [?] Stúmpa.
    Doirín na nÁiríoch, Co. Chiarraí
    Séan Ua Murcadha