Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    briste. Bhí an ceárd ag muíntir Ó'Néill ón a shínsear. Greásaidhe dob eadh a athair, agus bhí an ceárd ana maith aige.
    Seán Ua Murcadha
    Doire na Muice
  2. Bhí fear i Branndán ar ab ainm do Tomás Ó Súilleabháin agus níor caith sé bróga riamh. Do cuaidh sé go Cíllaírne uair sa tseachtmhain cun a chuid éísg a dhíol agus bhíodh sé abhaile roimh na cairteacha. Deintear níos mó bróga anois seacas fadó. Bhí fear i gClochán dar ab ainm dó Seán Ó Concubhair. Bhí sé ana mhaith cun peire bróga do dheánamh agus cun bróga do dheisiú, agus cuireadh sé adhmad mar bonn fútha. Bhí a bheirt dhrithaír, Seámus agus Pádraig ag greásaidheacht, a athair agus a shean athair leis. Bhí fear i Drum ar ab ainm dó Tomás Ó Muirchearthaig agus bhí sé ag deánamh bróga. Ní raibh sé ró mhaith in-aoncor cun phéire bróga do dheánamh agus nior cheanaig éinne na bróga a dheineadh sé. Gach lá a raibh aonach sa Daingean do chuaidh sé ann le ualach bróga. Nuair a sroiseadh
    Mícheál Ua Dúinn
    Seán Ó Dúinn