Scoil: Mín Árd

An Mhin Aird Bhuí, Co. Chiarraí
Ml. Ó Caomháin

hé hó héd & rl
    6: An séamhadh dólás a bhí ar an maighdin agus í ag féachaint ar an leanbh nuair a leagadh 'na hucht féin é agus é marbh.
    hé hó héd irl
    7: An seachtmhadh dólás a bhí ar an Maighdin agus í ag féachaint ar an leanbh nuair a cuireadh san uaig é go fuar lag gan anam.
    hé hó héd & c
  2. 5: An cúigmhadh dólás a bhí ar an Maighdin agus í ag féachaint ar an leanbh nuair a cuireadh ar an gcrois céasta é agus na tairrgní géara á stracadh.
    hé hó héd ....agus araile.
    hé hó héd...agus araile.

Seana Phaidreacha.
    Nuair a choisrigheadh daoine iad féin leis an scaball ag dul a chodladh dhóibh, deiridís:-
    "Seo seóid a fuaireas óm' mháthair mar is maighdean ró naomhtha í. Is mise an peacach bocht atá ag dul fád' dhíon, agus beannuig mé led' bhrat. In ainm an Athar atá ar Neamh , mhic a d'fhuiling péin, Spioraid Naomh a bheannuig sinn, agus a Mhaigdin Ghlórmhar tair ár dtriall. Amen.
    Eibhlín Bean Uí Shúilleabháin
    An Mhin Aird Thiar, Co. Chiarraí