School: Mín Árd

An Mhin Aird Bhuí, Co. Chiarraí
Ml. Ó Caomháin

1. (continued from previous page)
    Ní fada a bhí nuair a chualadar glór éigin. Seo leo anáirde ar chrann agus thug Siobháinín an doras léi. Gaduidhthe a bhí ag teacht, leagadar clár fán gcrann agus thosnuigheadar ag cóireamh airgid anuas air.
    D'eirig Siobháinín tuirseach ó bheith ag coimeád an bhúird ar an gcrann agus sa deire thuit sé uaithe. Scaipeadh an t-airgead agus baineadh preab as na gaduithe. Ghaibh scannradh iad agus bhaineadar as na cosaibh é. Tháinig an bheirt anuas de'n gcrann agus bhailighidear chughtha an t-airgead. Abhaile leo agus mhaireadar go sona sásta as san amach.
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1386: Meat as Food for Cabbage