Scoil: Loch an Iubhair (uimhir rolla 16829)

Loch an Iúir, Co. Dhún na nGall
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    féin. D’éirigh sé agus thug sé cúigh chic duithe. Annsin rinne siad réidh agus dinnis seise do madadh an chúil báin fa dtaoibh de’n fháinne an sisiúr agus an capán go rabh siad uilig istoigh i n-a póca aici. Nuair a bhí an bheirt ag gabhail amach ar an doras chuir seisean a lámh isteach i n-a póca agus sgiob sé leis an póca agus eile.
    Bhí an cailín a bhí ag nígheochain ag an abhainn agus an gasúr a bhí ar fastóg ag an bháinríoghain leobhta agus posadh iad. Bhí bainis mhór aca a mhair lá agus bliadhain agus b’fhearr an oidhche dheireannach nó an chead oidhche.
    AT0425: The Search for the Lost Husband
    Siubhán Ní Gallchobair