Scoil: Dooey (uimhir rolla 15657)

An Dumhaigh, Co. Dhún na nGall
M. Mac Amhlaidh

Ar an leathanach seo

1. Ní rabh mórán siopaí sa condaí fad o shoin. Ní rabh ann acht sé no seacht a ceanna. Bhíodh ag cuid do na daoine ghabhail cuig míle chug na siopaí. Ní bhíodh siad go deas agus tá anois. Cupla rud a bhíodh ionnta. Gheobhadh na daoine na eadaighe agus earraidhe ins na siopaí. Bhíodh na siopaí an bheag agus bhíodh fear síopa amháin ag tabhairt amach na earraighe. Ní bhfuigheadh siad mórán rudaí ins na siopaí fad o shoin.
    Ní gheobhadh siad acht luach cupla pigheann de thae agus ceathranna siúchra agus bhíodh sin aca seachtmhain. Bheireadh lucht na siopaí cuid de earraidhe leo go dtí an teach an Phobail agus díolann siad é annsin. Bheireadh siad lá oibre ar earraidhe fosta acht ní gheobhadh siad móran.
    Dhíoladh siad gamhain ar sé sgillinge déag agus shilead siad
        1. trádáil