Scoil: Gleann Calraighe (uimhir rolla 15864)

Gleann Chalraí Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Nóra Ní Riagáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an bhean, Caithfidh mise cóta nua a cheannach le mo chuid airgead féin. Acht fuair an fear an muc, agus fuair an bhean an chóta. Nuair a bhí siad ag réidteach an dinnéir lá ina dhiaidh sin, thóg an bean píosa dén fheóil. Act dubairt an feir léithe, Ith píosa dén cóta anois, agus ithfidh mise an feóil,
  2. Bhí fear an fadó agus bhí sé ann saidhbhir, ach mar sin féin ní raibh sé ró-compórdach. Bhí sé ag lorg bhean, acht ní raibh sé ndán ceann d'fághail mar bhí sé an chióchaireach. Bean nach íosaidh greim ar bith a bhí ag tastáil uaidh. Sa deireadh tiar thall fuair sé ceann acht bhí sí chómh cruaidh leis féin. Rinne siad an cleamhnais agus pósadh iad. Lá ar na mbáireach, tháinig an fear síos go dí an cistín chun an bhreicfeásta a fháhail, acht dubhairt an bhean leis. Nach dubhairt tú nach íosaidh tú aonrud. Ó dubhairt arsa Seán agus fearg mór air. Annsin chuaidh sé amach ag obair agus ocras mór air. Nuair a bhí sé dorcha tháinig sé isteach agus bhí sé lag, agus dubhairt sé, A Shorcha tá mé lag. Dubhairt Sorcha fan sa leabaidh amáireach" Nuair a tháinig an maidin dubhairt sé le Sorcha go raibh se an-lag ar fad. Chuir sí duine i gcomhair an sagart. D'eirigh Sorcha mharbhuigh sí tuircé mór agus
    AT1458: The Girl who Ate so Little
    Rós Ní Chiráin