Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Molfaimíd tú a íosa, agus molfaimíd tú a choidhche agus molfaimíd bainrioghan na Glóire an ghlóir síorraidhe go bhfághaidh an sean agus an t-óg dá dtainig agus go dtiocfaidh faoí aghaidh na maidhgine. Nach muid atá go h-aoibhinn sólásach agus beannuigheadh Dé in ár dtimceall ach míle beannacht Dé go bhfághaidh aoinneach beó ar an t-saoghal seo a deireas na seacht sabáilce seo timceall.
    An séamadh sábháilce a fuair an mhaidhgin go bhfuair a h-aon mhac naomhtha an cumhacht sin go ndeachaidh sé go Gáirdín Pháiris. Molfaimíd thú Íosa agu molfaimíd thú choidhche agus molfaimíd bainrioghan na Gloire an ghlóir siorraidhe go bfághaidh an sean agus an t-óg dá dtainic agus dá dtiocfaidh faoí aghaidh na maidhgine. Nach muid atá go h-aoibhinn sólásach agus beannuigheadh Dé in ar dtimceall ach míle beannacht Dé go bhfághaidh aoinneach beó ar an t-saoghal seo dá dtainic nó dtiocfaidh faoí aghaidh na maidhgine. Nach muid atá go h-aoibhinn sólásach agus beannuigheadh Dé in ár dtimceall ach míle beannacht Dé go bhfághaidh aoinneach beó ar an t-saoghal seo dá dtainic nó go dtiocfaidh faoí aghaidh na maidhgine.
    Bean Úi Seóighigh