Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

Ar an leathanach seo

1. An chéad sabháilce a fuair an Mhaidhghean - go bhfuair a h-aon mhac naomhtha an cumhacht sin go bhfuair sí é le n-iomcur.
    Molfaimíd thú Iosa agus molfaimíd a coidhche agus molfaimíd bainrioghan na Glóire, an glóir siorruidhe go bhfághaidh an sean agus an t-óg dhá dtainic nó dá dtiocfaidh faoi aghaidh na maighdine. Nach muid atá go h-aoibhinn sólásach agus beannuigheadh Dé in ár dtimcheall ach míle beannacht Dé go bfághaidh aoinneach beó ar an t-saoghal seó a deireas na seacht sabháilce seo. timcheall.
    An dara sabháilce a fuair an mhaidhgin go bhfuair a h-aon mac naomhtha an cumhacht go ndeachaidh sé dúil na cíthe. Molfaimíd thú a íosa agus molfaimíd a choidhche agus molfaimíd bainrioghan na Glóire. An ghlóir siorraidhe go bhfághaidh an sean agus an t-óg dá dtainic is dá dtiocfaidh faoi aghaidh na maidhgine. Nach muid atá go h-aoibhinn sólásach agus beannuigheadh Dé in ár dtimcheall ach míle beannacht Dé go bhfághaidh aoinneach beó ar an t-saoghal seo a deireas na seacht sabháilce seo timcheall.

An tríomhadh sabhailce a fuair an mhaidhgean
    Bean Úi Seóighigh