Scoil: Inbhear (uimhir rolla 12568)

An tInbhear, Co. Mhaigh Eo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    leo. Nuair a bhíonn na gais os cionn an talaimh cuirtear lán leo. Spraéáltar iad dhá uair ar a luighead na blianta deiridh seo. Baintear iad sa bhFóghmhair agus cuirtear gach ceann ceart i bpoll. Deantar na puill caol, fada sa gcréafóig. Dóirtear timcheall trí baraille in gach aon pholl. Annsin cuirtear sgraitheanna os cionn na fatai agus cumhduightear na sgraitheanna le créafóig. Fágtar na fatai sna puill cupla mí agus annsin tugtar iompódh dóibh agus caithtear amach ceann lobhtha ar bith Tar éis mí nó dhó eile tugtar go dtí an gárrdha i n-aice an tighe iad agus bionn i bpuill ansin comhgarach do'n teach le na sgoilteadh
    Ainmneacha na Fatai:
    Aran Victors: Aran Banner: