Scoil: Inbhear (uimhir rolla 12568)

An tInbhear, Co. Mhaigh Eo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. Caitheamh Aimsire
    Falach Cruach.
    Imrightear é seo timcheall na gcruach coirce sa bFóghmhar. Cromann cailín amháin agus téigheann an chuid eile i bhfolach. Annsin cuartuigheann an cailín a chrom an chuid eile agus caithfidh an chéad duine a gheobhfas sí cromadh na go dtéigh an muinntir eile i bhfolach.
    Dallóg:
    Le n-aghaidh seo cuireann cailín amháin éadach ar a cuid súil agus ritheann timcheall an seómra in diaidh na páisdí eile. Caithfidh an chéad duine a bhfuighidh sí greim air an dallóg a chur uirthí. Ní maith le mo mháthair an cleas seo mar deir sí gur ionann é agus an rud a dhein na h-Iúdaigh le n-ár Slánuightheóir nuair a bhíodar á chéasadh.
    Cáit Ní Núadhain