Scoil: Craig Dhubh

An Chreig, Co. Mhaigh Eo
Séamus Mac Giobúin

Ar an leathanach seo

1. Ins an mbaile a rugadh mo máthair. Bhí sean lios ann. Tugtar lios a taidhbhrimh air áit sin. Deir na dean daoine go raibh cáil mhót air an áit sin fadó. Chloisead na daoine gol gáire agus ag caoineadh agus damsa agus d’feiceadh na daoine solus ann san oidhche.
    Bhí fear ann darbh ainm Tomás De Buitlér air. Oidhche amháin bhí Tomás ag teacht abhaile ón mbaile Mhór go mall ins an oidhche agus chuala ceol damhsa agus gáire. Do seas an fear i lár an bhóthair ar éisteacht lo. Nuair a seas an fear ar an mbhóthar tháinig sluagh mór taidbse amach o’n lios chuige. Do rug siad ar an bhfear agus tóg siad ar an bhfear agus tóg siad isteach ins an lios.
    Ar an maidin eile do thug siad cead leis imeacht
    Teresa Moughan