School: Sliabh Riabhach

An Sliabh Riabhach, Co. Cork
Éamonn Mac Suibhne

1. Bhí fear bocht i dtigh oidhche agus nuair a bhí a shuipéar ithte aige do thaisbeáin fear a' tighe dho beirt seanóirí agus dubhairt sé gurb' iad san a athair agus a mháthair agus go raibh sé ráidhte ná faidhdís bás go dtí go mbaistfheadh bráthar iad. D'imthig an fear bocht ar maidin agus gach tigh dár chuaidh sé isteach ann d'innis sé an sgéal dóibh mar gheall ar an mbeirt seanóir a bhí i dtigh áirighthe in a raibh sé. Thárla go raibh bráthar i gceann de's na tightibh agus bhí sé tar éis seacht mbliana a chaitheamh as baile ach nuair a airig sé an sgéal dhein an bráthar suas a aigne ná chodhlóchadh sé an tarna oidhche agus ná íosfadh sé an tarna béile bídh in aon tigh
    AT0756B: The Devil's Contract
    Siobhán Ní Mhurchadha