School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. Bhí fear ann fadó agus bhí sé pósta agus ní raibh acht aon mhac amháin aige. D'oir do post éigin mhaith do chur roimis nuair a bheadh sé fásta suas. Bhíodh nós ann aon nídh a bheadh uait é d'iarraig Oidhche Shamhna. Bhí sé ag cuimhneamh ar fearg roinnt lá agus sé rud a tháinig as ná go ndeanfadh sé Iarla dá mhac. Tháinig oidhche Dhamhna agus d'fhan an fear suas go dtí a dó dhéag. Bhí tuirse air agus do shin sé ar an seitil agus bhí sé ag féachaint suas ar flaitheas Dé.
    Ní bhíodh aon tig cearc ag na daoine fadóacht na cearca do choimeád istig sa chistin. Sé an áit go raibh na cearca aige seo ná istig sa chistin ináirde ar na frathacha ós cionn na seitileach. Ar a dó dhéag
    Siobhán Ní Luasa
    Screathan na nGabhann, Co. Cork