School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. Sgéal Grínn
    Do bean ann fadó agus bhí mach aice agus do phós sí é. Nuair a bhí sé pósta seachtain dubhairt sé lena mháthair "Airiú a mháthair caithfhi(d)míd an bhean seo do chur abaile arís iongnadh isead an goile atá aici."
    "Airiú a sheáin, bíodh ciall agat, caillfhidh sí sin an goile igcíonn tamaill" arsan mháthair. Nuair a ghaibh seán amach amáireach do dhein an mháthair scuid do'n mhnaoi óig agus d'itheadar é agus dúbhairt sí leis an mnaoi óig nuar thiochfhadh Seán chun a dhínnéir gan púinn d'ithe agus do chomáineadar leó mar sin ar feadh seachtmhaine. Ansan dubhairt Seán lena mháthair "Airiú a mháthair do bhí an cheart agat tá an ghoile caillte aici ní chuirfhimid abhaile inaonchor í.
    Máire Ní Dhuinnín Na Milíní.
    Máire Ní Dhuinnín